Mycket ohyra på kålen i år

Mycket ohyra på kålen i år

Det ser ut att bli tufft för mina kålplantor i år. Enligt experter och andra odlare verkar det som att det är mycket ohyra på kålen i år. Detta kan leda till minskad skörd och sämre kvalitet på kålen.

Det är framför allt kålfjärilar som är en vanlig fiende för mina kål. Deras larver kan orsaka stor skada på bladen och göra kålen oätlig. Andra skadedjur som kan drabba kålen är kålmal, trips och bladlöss. Och tyvärr verkar det som att de är extra ivriga i år.

Jag har funderat på varför det är så mycket ohyra på kålen i år. En teori är att det milda vädret under våren och sommaren har gynnat ohyran och gjort dem mer livskraftiga. Dessutom kan den varma och torra sommaren ha gjort att mina kål är mer stressade och därmed mer mottagliga för skadedjur.

Jag vill verkligen rädda så mycket som möjligt av mina kål och har därför försökt att agera snabbt och effektivt. Jag har använt mig av naturliga fiender som spindlar och rovflugor för att bekämpa skadedjuren. Dessutom har jag täckt kålen med insektsnät för att skydda dem från angrepp.

Ett annat alternativ jag funderat på är att använda biologisk bekämpning, där man använder insekter som är naturliga fiender till skadedjuren på kålen. Detta kan vara ett effektivt sätt att bekämpa ohyran utan att använda kemiska bekämpningsmedel.

Trots det ökade problemet med ohyra på mina kål i år finns det också goda nyheter. Kål är en mycket härdig grönsak som ofta kan återhämta sig från skador och angrepp. Dessutom finns det många sorter av kål som är mindre mottagliga för skadedjur och som kan ge en god skörd trots angrepp av ohyra.

Jag hoppas verkligen att jag kommer att lyckas rädda mina kål från ohyran i år. Det är en viktig grönsak för mig och min familj, och vi vill ha en god och hälsosam skörd att njuta av.

Skriv en kommentar